This project is a glazed single-storey rear extension to a Victorian terraced house in Highbury.

Our clients came to us wanting to make better use of the lower ground floor, which suffered from being dark, damp and completely under-utilised. The north-facing rear garden was only accessible through a small doorway off a utility room, and it became immediately apparent that establishing a better connection between the garden and the house would make a huge difference to the quality of the dwelling, as well as giving new life to the basement floor.

We opened up the space by removing the walls of the rear façade, the outrigger, the existing bedrooms and stair; relocated the kitchen from the upper level, and created a glazed infill side-extension to bring light into the middle of the floor plan. The original basement floor had quite varied ceiling heights, so we introduced a new plasterboard soffit across the entire space. This strong and consistent datum, with plywood ‘coffers’ pushed upward...

We have received planning for a new-build mixed-use scheme in Fulham, West London.


The 595sqm building delivers ground floor retail and office space as well as three floors of high-quality contemporary flats above.

Situated on Lillie Road, famous for it’s thriving community of antique dealers and period-furniture shops, the scheme sits at the end of a Victorian terrace and replaces an unsightly group of warehouse buildings

Our design creates a new contemporary end to the street that respects the rhythm and proportions of the adjoining terrace, and also addresses the curve in the road and the longer views from down the street . The new building takes the proportions and materials of the adjacent Victorian houses as a starting point, refining them into a more regular, gridded facade.

This proposed scheme achieves continuity by echoing traditional elements in the neighbouring buildings, and is detailed in a crisp, contemporary manner. Full height glazed doors and juliet balconies provide an...

The memorial garden at John Betts' is complete. A corten steel 'boat', lined with cedar slats, forms a quiet spot for informal conversations in this grade 2 listed school. 

This extension to a typical London terraced house is conceived of as a giant ‘window’ connecting the original ground floor rooms of the house with the garden.

In common with many similar houses, the original disposition of the dwelling meant that the main living spaces felt disconnected from the garden. Our brief was to create a large family room incorporating a kitchen and dining space and improve the connection to the garden.

We created a simple rectangular extension with the existing closet extension above supported on new steelwork. The kitchen is expressed as a thickened wall along one side and a dining bench is built in along the other. The Douglas Fir joists forming the new roof structure are left exposed and a large skylight brings light deep into the plan. The garden glazing was detailed to minimise the framing to the sliding doors, with the thickness of the roof and wall construction concealed behind a chamfer, to give a delicate appearance from the outside and a frameless aspe...

The refurbishment and extension of a Victorian terraced house in Nunhead.

 

 

A complete refurbishment and basement extension of a house in Chelsea. Completed 2014.

 

 

 

The refurbishment and extension of an existing semi detached house in Blackheath. Completed 2013.

 

 

 

 

The refurbishment of a grade II listed house at the entrance to Cleaver Square in Kennington

This extension to a typical London terraced house is conceived of as a giant ‘window’ connecting the original ground floor rooms of the house with the garden.

In common with many similar houses, the original disposition of the dwelling meant that the main living spaces felt disconnected from the garden. Our brief was to create a large family room incorporating a kitchen and dining space and improve the connection to the garden.

We created a simple rectangular extension with the existing closet extension above supported on new steelwork. The kitchen is expressed as a thickened wall along one side and a dining bench is built in along the other. The Douglas Fir joists forming the new roof structure are left exposed and a large skylight brings light deep into the plan. The garden glazing was detailed to minimise the framing to the sliding doors, with the thickness of the roof and wall construction concealed behind a chamfer, to give a delicate appearance from the outside and a frameless aspe...

The substantial refurbishment and extension of a 1970's house in Brondesbury.

 

 

 The refurbishment of a 1970's Mews House in Chelsea.

 

The refurbishments and extension of an existing semi detached house in Finchley. Completed 2009.

 

 

 

 

 

A new mixed use development of 11 flats and a restaurant in Green Street, Newham.

 

 

Older Posts >

Please reload

ibla