Curved Vaults on Shepherds Hill

 

We have just completed the refurbishment and extension of this large Edwardian house in Highgate. Originally consisting of 3 individual non self-contained flats, the house was reconfigured as a large family dwelling occupying the lower floors and a separate flat on the top floor. The works to the lower floors included a new rear extension and the opening up of the existing lower ground floor to form a new living dining and kitchen area. The new rear extension was built in red brick to match the existing house and features a large diamond shaped structurally glazed roof lantern. The existing access was adapted to form a large airy top-lit staircase serving the main house and a separate stair to the top floor flat.  A new 'light shaft' was driven through the top floor to allow natural light into the lower staircase.

 

Full details of the project can be found here

Please reload

ibla